Over mij

 met Emy

Als bioloog ben ik gespecialiseerd in diergedrag. En als mens houd ik van het buitenleven. Die twee combineer ik met mijn creativiteit altijd tot een originele invalshoek voor een tekst. Opdrachtgevers schakelen mij graag in voor mijn frisse ideeën, beeldende schrijfstijl en ideeën voor mooi beeldmateriaal. Als fijn extraatje maak ik zelf ook illustraties, waarin de vertaalslag van content naar beeld al is gemaakt. Korter kan dit lijntje niet, want met oog op de inhoud weet ik zeker dat het beeld klopt.

Teksten roep ik tot leven en vind het belangrijk om de lezer te raken. Het liefst positief, maar ik ben kritisch waar nodig. Dat kan in een populair-wetenschappelijk artikel, maar ook in een column, interview of lifestyle-artikel.

Ik werk met enthousiasme en houd oog voor een goed verhaal. Verder werk ik graag met strakke deadlines en lever afgewerkte artikelen.

Naast het schrijven werk ik ook als freelance beeldend kunstenaar. Benieuwd naar dit werk? Kijk dan eens op mijn instagram: https://www.instagram.com/kimveenman/.

Mijn CV in ’t kort:

  • Freelance wetenschapsjournalist en beeldend kunstenaar – Oktober 2013 tot heden:
    Artikelen, interviews en columns voor o.a. Roots Magazine, National Geographic Junior, Buitenleven Magazine en anderen.
  • Projectmanager Centrum voor Ondernemerschap bij de bèta-faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen – september 2014 tot augustus 2015
  • Projectmedewerker duurzaamheidscommunicatie bij milieufederatie – 2013
  • Master wetenschapscommunicatie – 2012
  • Minor educatie voor eerstegraads onderwijsbevoegdheid biologie – 2010
  • Bachelor biologie, Rijksuniversiteit Groningen, richting gedrag- en neurowetenschappen – 2010

*Kim Veenman is lid van de Vereniging van Wetenschapsjournalisten in Nederland (VWN)meikever Kim

Schrijver


Als wetenschapsjournalist ben ik gespecialiseerd in psychobiologie, diergedrag en het brein. Maar ook met  ecologie, natuurmysteries of medische biologie kan ik prima uit de voeten. Ik schrijf met plezier voor volwassenen en kinderen.
Naar artikelen

Illustrator


Als illustrator en kunstenaar word ik gegrepen door kleine dingen. Het liefst raak ik met mijn tekeningen mensen, voor een glimlach of fijn moment in het drukke bestaan. Daarom is de natuur ook zo mooi; die laat de essentie van alles zo mooi zien.
Naar illustraties